Tyresö kommun

Vad vi gör och vill

Som nämndsekreterare kommer du att ha din hemvist på kommunkansliet, här ansvarar vi för all ärendehantering kring våra politiska nämnder, utskott, råd och beredningar.

Vi organiserar också genomförandet av allmänna val till riksdag, kommun och region samt EU-val, arkivfrågor, informationshantering och övrig administration.

Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter som nämndsekreterare är - förutom att agera sekreterare på möten – ansvara för hela mötesprocessen från beredningar inför sammanträden till efterbehandling. Detta innebär att du ansvarar för all administration kring nämndprocesserna, bland annat granskning av tjänsteskrivelser, skapande av kallelse, protokollföring under sammanträden och skapande av protokoll. Du är länken mellan tjänstepersonerna och politiken och har dagligen kommunikation med handläggarna och våra förtroendevalda.

Du stöttar tjänstepersonerna i skapandet av tjänsteskrivelser och i nämndprocessen.

Vem är du?

Vi söker dig med för tjänsten lämplig utbildning och erfarenhet t.ex. statsvetare eller jurist. För tjänsten är det meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation.

Vi söker en person som har stor initiativförmåga, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.
Det är också meriterande om du har arbetat som nämndsekreterare. Erfarenhet av rollen som sekreterare med kunskap om sammanträdesteknik och protokollskrivande är meriterande.
Som person är du van att ta initiativ och involvera de personer som behövs i de olika processerna. Du ska kunna arbeta självständigt men också ha en god samarbetsförmåga och visa tillit till dina kollegor.

Arbetet involverar många personer, det är viktigt att ha ett nära samarbete med både handläggare och förvaltningschef. Att ge mycket god service är viktigt för dig. För att hålla ihop arbetet inom dessa områden krävs en problemlösande analysförmåga.

Välkommen med din ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 16 juni 2024. Har du några frågor? Kontakta oss via mejl eller telefon:

Helene Bergström, kanslichef, helene.bergstrom@tyreso.se, 08-5782 96 81

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.tyreso.se/jobba-hos-oss.html.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 juli
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Tyresö
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/148
Kontakt
  • Helene Bergström, +46857829681
Publicerat 2024-05-30
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb