Tyresö kommun

Vad vi gör och vill

Tyresö kommuns mål är att ha Engagerade medarbetare på en av Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Tillsammans stöttar vi och utvecklar varandra där vi gemensamt tar ansvar för utvecklingen av vår verksamhet, processer, mål och arbetssätt med målet att leverera en väl fungerande och hållbar infrastruktur för våra beställare, våra medborgare nu och för kommande generationer i Tyresö. Målet uppnår vi genom att på ett systematiskt sätt arbeta med organisation, kvalitét, tid, risker och ekonomi i våra projekt.

Tyresö är en expansiv kommun med visioner om att dagens 48 000 invånare ska bli 60 000 invånare år 2035 med en ambitiös investeringsplan för överskådlig tid framöver. Det ställer givetvis krav på att bebyggelse- och infrastrukturutvecklingen kan tillgodoses. Här har du som byggprojektledare på vår enhet för byggledning en viktig roll i kommunen!

På byggledningsenheten arbetar vi aktivt med att utveckla vår projektverksamhet tillsammans med andra avdelningar och enheter på kommunen. För oss är det viktigt att skapa goda förutsättningar för att du som projektledare ska kunna leverera bra projekt med hög kvalitet och inom givna ramar. Det gör vi tillsammans och stöttar varandra på vägen! Gillar du processer och systematiskt projektarbete kommer du att trivas hos oss. Vi strävar efter att varje medarbetare ska ha en god balans mellan arbete och fritid och hos oss erbjuds du en stimulerande arbetsplats med goda kollegor där du som medarbetare får möjlighet att utvecklas och ta eget ansvar.

Om tjänsten

Byggledning är en enhet inom projektavdelningen på kommunens samhällsbyggnadskontor. På enheten sker arbetet med Samhällsfastigheter från tidigt skede till överlämnande och infrastruktur som är nödvändig för kommunens tillväxt. Samhällsbyggnadskontoret ansvarar för kommunens stadsutveckling, från första idé till och med förvaltning. Som Byggprojektledare Infrastruktur kommer du i rollen som beställare att ansvara för alla typer av projekt inom infrastruktur där det ingår markarbete såsom asfaltering, byggnation av broar, vägar med mera. Du är delaktig från tidiga skeden med planfrågor, projektering och upphandling till att genomföra projekten samt garantibesiktning inklusive överlämnande till förvaltande enhet.

I rollen ingår att:

  • Leda entreprenader och vara ansvarig för produktionsfasen med alla dess processer, ex upphandling, genomförande, besiktning mm..
  • Medverka i tidiga skeden, bidra till ett effektivt genomförande.
  • Ansvara för hantering av myndighetskrav/projektkrav.
  • Ansvara att projekten genomförs inom given tidsram.
  • Samarbeta med andra enheter och tekniska konsulter samt drift- och fastighetsavdelningen.
  • I rollen kan du också få delta i andra projekt som sakkunnig eller projektmedlem.

Rollen utgår från kontoret i Tyresö centrum och du blir en del av enheten för Byggledning. Körkort är meriterande. anställningsstart är den 1 juli 2023, kan dock variera beroende på dina förutsättningar.  

Vem är du?

För att vara framgångsrik i din roll vill vi att du har tidigare arbetslivserfarenhet inom bygg- och anläggningssektorn, exempelvis från entreprenadverksamhet, konsultverksamhet eller offentlig verksamhet där du har ansvarat för att driva infrastrukturprojekt. Du har goda kunskaper inom entreprenadjuridik (AB04, ABT06 och ABK09) och särskilt AMA och MER. Har du även erfarenhet av att tillämpa och arbeta under LOU är det meriterande.

Vi ser att du har en akademisk utbildning i grunden och då företrädelsevis med inriktning bygg, samhällsbyggnad eller väg & vatten eller annan utbildnings som arbetsgivaren anser lämplig. Alternativt har du skaffat dig motsvarande erfarenhet genom arbete.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är initiativtagande, affärsmässig, kvalitetsmedveten och ansvarstagande. Vidare är du en kommunikativ lagspelare med en god förmåga att uttrycka dig och att skapa goda relationer och samarbeten både internt och externt. Då du i rollen som projektledare kommer att ha mycket kontakt med flera avdelningar inom kommunen krävs även en god förståelse för verksamhetsperspektivet. De flesta projekt ligger nära kontoret men det kan behövas förflyttningar inom kommunen och då är det bra att ha körkort, vilket är meriterande. 

Välkommen med din ansökan

Låter det här som en tjänst för dig och vill du bli vår nya byggprojektledare, då är du välkommen med din ansökan tillsammans med ett personligt brev senast 9 april 2023. 

Har du några frågor? Kontakta oss via mail eller telefon:

Enhetschef Byggledning, Björn Sennerfors, bjorn.sennerfors@tyreso.se, 08-578 28301.

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationer finner du här
Arbetstagarorganisationer - Tyresö kommun (tyreso.se)

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-07-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Tyresö
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/82
Publicerat 2023-03-09
Sista ansökningsdag 2023-04-09

Tillbaka till lediga jobb