Tyresö kommun

Beskrivning

Vad vi gör och vill

Att arbeta i en växande kommun är spännande. Du erbjuds möjligheter att vara med i ett dynamiskt utvecklingsarbete. Hos oss är ditt arbete viktigt och du gör skillnad. Våra ambitioner är höga och vi har starkt medborgarfokus. Välkommen till en arbetsplats som vill bli ännu bättre!

Om tjänsten

Som jurist är ditt uppdrag att vara juridiskt sakkunnig och att inom kommunen bistå med juridisk rådgivning. Juristen utför kvalificerat utredningsarbete och svarar för Viss utbildning av anställda, i första hand i kommunalrättsliga och allmänt förvaltningsrättsliga frågor. Befattningen innebär att handlägga och föredra ärenden samt vid behov företräda kommunen vid domstolar och andra myndigheter.

Rollen är omväxlande och stimulerande med uppgifter som rör ett brett spektrum av rättsområden. Du blir en del av en grupp med kompetenta jurister med olika erfarenheter och bakgrunder. För att du ska komplettera gruppen så ser vi det som särskilt meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete med juridisk rådgivning och goda kunskaper om lagstiftningen på områden som rör samhällsplanering, avtal och markexploatering

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Vem är du?

Du har juristexamen och erfarenhet av självständigt kvalificerat juridiskt arbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation, gärna i en kommun. Vi förutsätter att du har mycket goda kunskaper inom förvaltningsrätt samt offentlighets- och sekretesslagstiftning. Du har erfarenhet av att utforma föreskrifter och styrdokument.

Du är analytisk, effektiv, noggrann och har gott omdöme. Du är lyhörd och har förmåga att skapa trygghet och goda relationer med omgivningen. Att leverera god service och ett bra bemötande ser du som en självklarhet. Vi lägger också stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Varmt välkommen med din ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 29 mars. Har du några frågor? Kontakta oss via mejl: Elin Waltersson, elin.waltersson@tyreso.se

 

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

  

 Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 maj eller enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Tyresö
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/76
Kontakt
  • Elin Waltersson, +46857829562
Publicerat 2023-03-14
Sista ansökningsdag 2023-04-02

Tillbaka till lediga jobb