Tyresö kommun

Vi söker nu fyra biträdande rektorer med höga ambitioner och en vilja att utvecklas med oss inom Tyresös kommunala förskolor!

Vad vi gör och vill

I Tyresös kommunala förskolor arbetar vi med fokus på en likvärdig utbildning för alla barn. Utbildningen är forskningsbaserad och syftar till en hållbar framtid. Våra olikheter ser vi som en tillgång när vi bygger tillitsfulla relationer utifrån vår gemensamma värdegrund. I våra förskolor tar vi tillvara på barnens tankar och idéer i undervisningen. Vi skapar kreativa, tillgängliga lärmiljöer där barnets inflytande och delaktighet är en självklar del i utformandet av en lustfylld utbildning av hög kvalitet.

Vår värdegrund består av fyra grundläggande förhållningssätt som ska genomsyra alla delar av vår verksamhet: Alla ska med! Alla gör skillnad! Alltid framåt! Allt går!

Inom Tyresös kommunala förskolor behöver vi anpassa vår struktur för att möta de utmaningar och krav som framtiden för med sig. Förutom ett hållbart pedagogiskt ledarskap så kommer ekonomisk hållbarhet att bli ännu viktigare framöver i kommunen. Vi behöver tänka i nya banor, vara beredda på ständiga förändringar och anpassa oss till dem. Därför går vi efter sommaren in i en ny organisation med åtta enheter, varav fem kommer vara större enheter med biträdande rektorer då vi tror att detta ger oss bättre förutsättningar att möta framtidens utmaningar.

Vi strävar efter att varje medarbetare ska ha en god balans mellan arbete och fritid. Hos oss erbjuds du en stimulerande arbetsplats med goda kollegor där du som medarbetare får möjlighet att utvecklas och ta eget ansvar. Inom våra målområden vill vi ta tillvara på medarbetares kompetens för att utveckla verksamheten mot gemensamma mål och vi utvecklar verksamheten tillsammans.                                

Om tjänsten

Då vi söker fyra biträdande rektorer till fyra olika enheter behöver du i din ansökan uppge vilken/vilka enheter du söker till. Under länkarna kan du läsa om respektive förskola/enhet.

Strands förskolor - rektor Christel Jonsson
Strandpärlans förskola
Slottsvillans förskola 
Förskolan Rotvik 
Förskolan Cassiopeja

Förskolorna Teddybjörnen/Speldosan/Njupkärr (Galaxen) - rektor Linda Sundblad
Teddybjörnens förskola 
Speldosans förskola 
Njupkärrs förskola 

Förskolorna Dalstugan/Farmarstugan/Kardemumman - rektor Monika Cichy
Förskolan Dalstugan 
Farmarstugans förskola 
Förskolan Kardemumman

Förskolorna Ringen/Loket/Sagan (Hoppetossan, omsorg på obekväm tid) - rektor Inger Palmér
Ringens förskola 
Förskolan Loket
Sagans förskola 

Tjänsterna är tillsvidareanställningar med en omfattning på 75-100 %. Tillträde under hösten 2024 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Urval kring tjänsterna sker vecka 33, därefter påbörjas intervjuer. Vi tillämpar tester i denna rekrytering. Även arbetsprov kan förekomma.

Vem är du?

Vi söker dig som är utbildad förskollärare med uttagen förskollärarlegitimation. Du har minst tre års erfarenhet av arbete som förskollärare i barngrupp. Vidare har du dokumenterad erfarenhet av att leda kollegor i en befattning som arbetslagsledare eller motsvarande.

Du har goda kunskaper i att hantera digitala verktyg som exempelvis lärplattformar och personal- och lönesystem. Tjänsterna kräver mycket goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift, då arbetet innebär exempelvis kommunikation med vårdnadshavare, dokumentation av olika slag, hantering av pedagogiska dokument osv.

Det är meriterande om du har erfarenhet av tidigare chefsuppdrag och genomfört rekryteringsutbildning för blivande rektorer. Även tidigare erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation är meriterande.

Som person har du väl grundade och tydliga värderingar och förmåga att tänka begreppsmässigt på frågor ur ett etiskt perspektiv. Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra som skapar engagemang och delaktighet. Du har god samarbetsförmåga och arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt.

Du har stor pedagogisk insikt och lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar och anpassar sättet att förmedla budskap till mottagaren. Vidare är du flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du ser möjligheterna i förändringar och kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt.

Välkommen med din ansökan

Låter det här som en tjänst för dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 11 augusti 2024.

Har du några frågor? Kontakta oss via mail eller telefon: 

Christel Jonsson, rektor Strands förskolor
christel.jonsson@tyreso.se/08-578 295 57

Monika Cichy, rektor Dalstugan/Farmarstugan/Kardemumman
monika.cichy@tyreso.se/08-578 294 74

Linda Sundblad, rektor Teddybjörnen/Speldosan/Njupkärr (Galaxen)
linda.sundblad@tyreso.se/08-578 298 71

Inger Palmér, Ringen/Loket/Sagan (Hoppetossan, omsorg på obekväm tid)
inger.palmer@tyreso.se/08-578 290 10

Ulrika Månsson, skolchef förskola
ulrika.mansson@tyreso.se/08-578 271 74

Under semesterperioden når du oss enligt nedan:

V. 27 Christel Jonsson
V. 28  Monika Cichy
V. 29 Ulrika Månsson, skolchef förskola
V. 30-32 Monika Cichy

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationer finner du här; https://www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Höst 2024
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 75-100
Ort Tyresö
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/145
Publicerat 2024-06-14
Sista ansökningsdag 2024-08-11
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb