Tyresö kommun

Vad vi gör och vill

Tyresö gymnasium är inne i en spännande tillväxtfas! Antalet sökande har ökat markant de senaste åren, och våra elever är de mest nöjda i hela Stockholm. Vi erbjuder fina lokaler med elevcafé, ett stort bibliotek och en fullstor idrottshall.

På Tyresö finns plats för alla, och här blomstrar nya idéer. Vi vill att denna öppenhet ska genomsyra vår utveckling och möta morgondagens behov. Gymnasieverksamheten är en del av barn- och utbildningsförvaltningen, tillsammans med övriga skolformer i kommunen. Idag är Tyresö gymnasium ett yrkesgymnasium med cirka 400 elever, men till höstterminen 2025 breddar vi vårt programutbud med Ekonomiprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet.

Om tjänsten

Vi söker nu en engagerad projektledare som vill vara med på vår resa att utöka vårt programutbud med Ekonomi- och Samhällsvetenskapsprogrammet, med start höstterminen 2025.

Som projektledare ansvarar du för att leda detta spännande projekt från start till mål. Du kommer att arbeta nära rektor och skolledning för att upprätta en detaljerad tidplan och samordna de olika delarna i projektet. Du kommer att spela en central roll i både strategiska och operativa delar, i nära samverkan med verksamheten.

Ansvarsområden:

  • Ansvar för projektbudget och resultat
  • Säkerställande av alla formella krav, som poängplaner och godkännanden, inför programstart
  • Utarbeta och genomföra en marknadsföringsplan
  • Säkerställande att programutbudet finns med i Indra
  • Planera för eventuella lokalanpassningar och övervaka genomförandet i dialog med alla relevanta parter
  • Planera och genomföra projektet enligt Tyresös projektmodell
  • Säkerställa att nödvändig utrustning finns på plats vid programstart
  • Planera och säkerställa inköp och leverans inom projektets ram
  • Säkerställa att lokalerna uppfyller alla lagar och regler

Vem är du?

Vi söker dig med erfarenhet av arbete med teoretiska gymnasieprogram, gärna som lärare eller skolledare. Du är väl förtrogen med gymnasieskolans styrdokument, struktur och lagar, och har koll på kommande förändringar som påverkar skolan. Du har erfarenhet av att leda projekt och förverkliga mål och visioner.

Som lagspelare gillar du att arbeta i team och bygga samarbeten både internt och externt. Har du erfarenhet av Ekonomi- och/eller Samhällsvetenskapsprogrammet är det meriterande. Erfarenhet från en politiskt styrd organisation är också ett plus.

Du är initiativtagande, självgående och strukturerad. Du kan planera ditt arbete självständigt och hålla deadlines. Dessutom har du lätt för att samarbeta och skapa relationer med tjänstemän, politiker och externa intressenter.

Vill du vara med och forma framtiden för Tyresö gymnasium? Ansök nu!

Välkommen med din ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 26/6. Har du några frågor? Kontakta oss via mejl eller telefon:


Skolchef gymnasie- och vuxenutbildning,: Martin Lundell, tel. 08-578 280 86, mejl: martin.lundell@tyreso.se

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.tyreso.se/jobba-hos-oss.html.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-09-30
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Tyresö
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/157
Kontakt
  • Martin Lundell, +46857828086
Publicerat 2024-06-05
Sista ansökningsdag 2024-06-26

Tillbaka till lediga jobb