Tyresö kommun

Vad vi gör och vill

Strandskolan är en F-9-skola med 750 elever i en vacker skolbyggnad. Skolan har höga resultat och ligger i ett område med en enastående natur runt hörnet. Utifrån visionen ”Vi ger våra barn rötter och vingar” erbjuder vi en utbildning där en trygg och stabil grund skapar de bästa förutsättningarna för att våga anta nya utmaningar och pröva sina vingar – att lära sig att lära.

Vi är en välfungerande skola med helhetssyn på både kunskaper och elever. Med höga och positiva förväntningar på både elever och medarbetare når vi framgång. Vi erbjuder ett utmanande och utvecklande arbete tillsammans med engagerade kollegor och elever. Med höga elevresultat jobbar vi aktivt med skolutveckling utifrån forskning och beprövad erfarenhet. Vi har kommit en bra bit på väg i användandet av digital teknik. Strandskolan är en fantastisk skola att verka i. Vi har årskursvisa arbetslag med arbetslagsledare i alla tre stadier F-3, 4-6 och 7-9.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla morgondagens skola. Här får du stort förtroende från ledningen och stora möjligheter att utvecklas i din roll.

Om tjänsten

Vi söker en engagerad och kreativ skolbibliotekarie som brinner för att hjälpa våra elever att hitta vägen till sin läsning.

Tjänsten är tillsvidare med omfattning 50 % och med tillträde i januari eller efter överenskommelse.

Som bibliotekarie arbetar du utåtriktat och serviceorienterat som pedagogisk resurs för elever och personal kring medie- och informationskompetenser och är en nyckelperson i vårt läsfrämjande arbete. Arbetet sker i nära samverkan med lärare och annan pedagogisk personal för att skapa engagemang för biblioteksfrågor och att främja elevens förmåga att läsa, skriva och göra sin röst hörd.

Du ansvarar, tillsammans med ledningen, för att utveckla och organisera bibliotekets mediebestånd ändamålsenligt samt att låneverksamheten organiseras på ett bra sätt.

Som skolbibliotekarie på Strandskolan kommer du att bli en viktig person för eleverna. Det är ett kreativt arbete med målet att skapa nyfikenhet runt böcker och läsning, att genom litteraturen vidga elevernas världar och tro på sig själva, att upptäcka att litteratur är en källa till glädje, samtal och reflektion. Du arbetar aktivt med läsfrämjande med insatser och du har förmågan att starta upp kreativa aktiviteter kopplat till läs- och skrivgarantin.

Hos oss är det självklart att du deltar i undervisning samt projekt och du är bekväm med att arbeta både digitalt och på plats i klassrum. I dina arbetsuppgifter ingår att hålla lektioner i källkritik och Medie- och Informationskunnighet (MIK) för både elever och pedagogisk personal.

Vem är du?

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap och som är särskilt intresserad av att arbeta med barn- och ungdomar. Du har ett stort intresse för barn- och ungdomslitteratur och gillar att på olika sätt inspirera till läsning och andra kulturella aktiviteter.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar inom skola, bibliotek eller skolbibliotek. Att hålla sig uppdaterad inom professionen är självklart för dig och du trivs i en organisation i ständig utveckling. Du har goda kunskaper inom MIK och är intresserad av digitalt och analogt skapande.

Som person är du lyhörd och prestigelös. Genom att vara intresserad och ha förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du har ett gott bemötande och är öppen med ett positivt förhållningssätt i ditt möte med elever och kollegor. Du har förmåga att skapa goda relationer och bidrar till att se möjligheter och lösningar i vårt arbete med att utveckla en skola som möter eleverna på bästa sätt. Vidare är det viktigt att du är strukturerad, drivande och självreglerande. Som person är du flexibel, har god samarbetsförmåga, är strukturerad samt har bra ledarskapsförmåga.

Vill du precis som vi vara med och göra skillnad, så är du den vi letar efter!

Välkommen med din ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 16 december 2022. Har du några frågor? Kontakta oss via mejl eller telefon:

Rektor, Monica Nyberg tel. 08-578 296 66.

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här: www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss:
https://www.tyreso.se/jobba-hos-oss.html.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-01-09
Löneform Månadsvis
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Tyresö
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/448
Kontakt
  • Monica Nyberg, +46857829666
Publicerat 2022-11-16
Sista ansökningsdag 2022-12-16

Tillbaka till lediga jobb