Tyresö kommun

Vad vi gör och vill

Strandskolan är en F-9 skola med 750 elever i en vacker skolbyggnad. Skolan har höga resultat och ligger i ett område med en enastående natur runt hörnet. Utifrån visionen ”Vi ger våra barn rötter och vingar”, erbjuder vi en utbildning där en trygg och stabil grund skapar de bästa förutsättningarna för att våga anta nya utmaningar och pröva sina vingar. Vi arbetar tematiskt och med kreativiteten i fokus. Ämnesövergripande arbete ser vi som viktigt och med ett gemensamt öppet hus per termin för hela skolan får alla elever möjligheter att visa sina kunskaper på olika sätt.

Vi är en välfungerande skola med helhetssyn på både kunskaper och elever. Med höga och positiva förväntningar på både elever och medarbetare når vi framgång. Vi erbjuder ett utmanande och utvecklande arbete tillsammans med engagerade kollegor och elever. Med höga elevresultat jobbar vi aktivt med skolutveckling utifrån forskning och beprövad erfarenhet. Vi har kommit en bra bit på väg i användandet av digital teknik. Strandskolan är en fantastisk skola att verka i. Vi har årskursvisa arbetslag med arbetslagledare i alla tre stadier F-3, 4-6 och 7-9. Vi söker dig som vill vara med och utveckla morgondagens skola.

Vi är en skola som har ett starkt fokus på att ständigt utveckla och förbättra undervisningen och verksamheten i skolan och på fritids. Varje pedagog behöver en stor verktygslåda för att kunna erbjuda en framgångsrik och varierad verksamhet. Vi ser digitalisering som en naturlig del i vårt arbete och en möjlighet i vår verktygslåda. Kreativitet och estetiska lärprocesser är ytterligare strängar på vår lyra för att nå djupa kunskaper. Vi öppnar möjligheter och ser varje individs förutsättningar.

Om tjänsten

Nu söker vi en speciallärare med inriktning Sv/En för åk 4-9 tillsvidare. Dock söker vi dig som är behörig och legitimerad speciallärare med undervisningserfarenhet i både svenska och engelska. Du har förmågan att skapa goda miljöer som främjar lärandet och arbetsglädjen hos eleverna. Du hittar olika strategier för att nå varje elev och stärka eleven i sin kunskaps- och personliga utveckling.

Vem är du?

Du har ett förhållningssätt som stimulerar elevernas nyfikenhet och intresse. Hög kompetens och erfarenhet inom svenskämnet är av yttersta vikt för att ge våra elever en god kunskapsutveckling. Du är trygg i att variera dina undervisningsmetoder för att möta alla elevers behov.

Vi ser att du är aktiv och bidrar till att driva hela vår verksamhet framåt. Som person är du lösningsfokuserad, positiv och ser möjligheter. Du ska vara en tydlig ledare och kunna arbeta självständigt och ha lätt för att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du ansvarar för att skriva pedagogiska kartläggningar och upprätta åtgärdsprogram samt att ha undervisning. Tillsammans med arbetslagen leder du det förebyggande och hälsofrämjande arbetet.

Vidare känner du dig trygg i att använda digitala verktyg som en självklar del av både din undervisning och i din roll som medarbetare. Du känner dig även trygg i att leda, handleda och vägleda lärare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet vid rekrytering.

Välkommen med din ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 2024-06-28. Har du några frågor? Kontakta oss via mejl eller telefon:

Biträdande rektor, Mehrnush Yarbakht, mehrnush.yarbakht@tyreso.se 070-169 88 92.

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här: www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss:
https://www.tyreso.se/jobba-hos-oss.html.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-12
Löneform Fast
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Tyresö
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/159
Kontakt
  • Mehrnush Yarbakht, +46-857827892
Publicerat 2024-06-11
Sista ansökningsdag 2024-06-28

Tillbaka till lediga jobb