Tyresö kommun

Om tjänsterna
Tyresö kommun söker kontinuerligt efter nya medarbetare som vill göra skillnad för personer med olika funktionsnedsättningar. Vi söker ledsagare, avlösare och kontaktperson. Vi hanterar ansökningar fortlöpande så tveka inte att skicka in ditt CV och personliga brev.

-Som avlösare är du med barnet i familjens hem på kvällar och/eller helger. Avlösning är ett alternativ till föräldrarna där de ska kunna få tid för återhämtning, till egna aktiviteter eller åt syskon och deras aktiviteter. Avlösning sker i barnets hem eller i nära anslutning till hemmet.

-Som ledsagare följer du med en ungdom eller vuxen på aktiviteter vilket ger personen en möjlighet till att delta i fritidsaktiviteter, i kulturlivet eller besöka vänner. Aktiviteterna är oftast på kvällar och helger.

-Som kontaktperson är man ett socialt stöd och en vän. Man träffas och gör något tillsammans   t ex. promenerar, fikar, går på bio eller bara sitter och pratar. Det finns inga krav på någon speciell aktivitet eller på något visst antal timmar som man ska träffas åt gången. Det är vanligt att man ses en till tre gånger i månaden på dag, kväll eller helg.

Avlösare och ledsagare har en tidsbegränsad timanställning om ca 3-25 tim/mån. Det vill säga; Du anställs enbart för det specifika uppdraget. Som kontaktperson får du en fast månadsersättning för ditt uppdrag som består av ett arvode och en omkostnadsersättning enligt SKR. Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens 
belastningsregister uppvisas samt att man måste ha fyllt 18 år. Du beställer ditt utdrag här: 

https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

-Som stödfamilj enligt LSS till barn, ungdomar och i vissa fall vuxna med funktionsnedsättning är syftet att ge stöd och avlastning. Stödfamiljen ska erbjuda barnet en trygg och stimulerande miljö. Omfattningen varierar men är vanligtvis en till två helger i månaden. Det krävs inga särskilda kvalifikationer för uppdraget, men stödfamiljen skall ha ett intresse för att skapa en varaktig relation till barnet, samt ha en trygg och stabil livssituation vilja göra en insats över en längre tid och ha känslomässigt och fysiskt utrymme för att ta emot ett barn i sitt hem. Ersättning för stödfamilj utgår enligt riktlinjer från SKR.

Vem är du?
Vi söker personer med erfarenhet eller intresse av arbete med personer med funktionsnedsättningar. Det är bra om du som söker är aktiv och tycker om att hitta på aktiviteter. Du som söker ska vara lyhörd, flexibel och tydlig. Du ska kunna arbeta efter andra personers behov och önskemål och kunna skilja det från egna behov och värderingar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet samt att du har en sund människosyn och livsåskådning.

Välkommen med din ansökan
Varmt välkommen med din ansökan, dock senast den 30 juni 2024. Intervjuer kan komma att ske löpande.

Har du frågor om tjänsten? Kontakta oss då via mejl: kortainsatser@tyreso.se
Handläggare; Andreas Johansson och Helena Envall 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Omgående
Löneform Uppdragsbaserad timlön alternativt arvoderad ersättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad ca 5-20 timmar per månad, beroende på uppdrag
Ort Tyresö
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/91
Publicerat 2024-04-09
Sista ansökningsdag 2024-06-30

Tillbaka till lediga jobb