Tyresö kommun

Vad vi gör och vill

Barn- och ungdomsenheterna (0-20 år) består av två enheter och tillhör Arbetsmarknads- och Socialförvaltningen i Tyresö kommun. Vårt gemensamma uppdrag är att ge barn och unga i Tyresö en trygg uppväxt och goda livsvillkor. I Tyresö kommun strävar vi efter att omsätta de fina orden i praktiken när vi beskriver att vi är en kreativ och nyfiken arbetsplats med intresse för nya lösningar. Vi vill att du ska känna att din kunskap och erfarenhet faktiskt gör skillnad, att du ser hur arbetet utvecklas när vi slår våra kloka huvuden ihop. Välkommen till en arbetsplats som vill bli ännu bättre! 

Mottagningsgruppen för barn och unga

Mottagningsgruppen består av 6 handläggare och 1 gruppledare och bildar tillsammans med en av två utredningsgrupper Enheten för mottagning och utredning barn och unga.

Mottagningsgruppen tar emot orosanmälningar gällande barn och unga 0-20 år och gör förhandsbedömningar där beslut fattas om utredning ska inledas eller inte. Mottagningsgruppen tar även emot ansökningar om stöd och har också möjlighet att hålla i ett begränsat antal råd- och stödsamtal. Utöver det har Mottagningsgruppen också ett omfattande uppdrag gällande konsultationer till interna och externa verksamheter samt att informera om socialtjänstens uppdrag. Mottagningsgruppen är också representerad i ett flertal interna och externa samverkansforum.

Då vår tidigare gruppledare numera har ett uppdrag som implementeringsledare av Signs of Safety söker vi nu dig som vill komplettera vårt gäng av duktiga gruppledare inom enheterna. 

Om tjänsten

Som gruppledare har du ett ansvar att leda och fördela det dagliga arbetet i gruppen. Du har till uppgift att ge nära ärendehandledning och stöd till handläggarna, både i grupp och individuellt. Som gruppledare har du det övergripande ansvaret för att våra individärenden handläggs rättssäkert och du fattar egna beslut enligt delegation. Gruppledare har ett gemensamt ansvar med enhetschef att engagera och motivera medarbetarna till förnyelse och utveckling och verka för att verksamhetens mål uppfylls.

Enheternas fyra gruppledare har ett nära samarbete och täcker även upp för varandra vid behov. Gruppledaren deltar i enhetens utveckling och samverkar med de övriga gruppledarna inom förvaltningen. Du kommer också att ha ett nära samarbete med de båda enhetscheferna och ingår i enhetens ledningsgrupp.

Vi erbjuder ett spännande, meningsfullt och varierande arbete i en mindre kommun med korta beslutsvägar. Hos oss får du ett nära chefsstöd, extern handledning och goda möjligheter till kompetensutveckling. Du får kompetenta kollegor med ett stort engagemang och vi erbjuder dig friskvårdsbidrag och möjlighet till semesterväxling.

 Tjänsten är tillsvidare på heltid. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Vem är du?

Vi söker dig som har en fullständig socionomexamen och flerårig dokumenterad erfarenhet av utredningsarbete av barn och unga enligt BBIC inom socialtjänsten i närtid. Du får gärna ha tidigare erfarenhet av arbetsledning. Du har en god analytisk och pedagogisk förmåga att förmedla kunskap och att uttrycka dig i både tal och skrift. Du känner dig trygg med att göra bedömningar och ta beslut självständigt, men gör det ännu hellre i samarbete med andra. Du vill i hög grad finnas tillgänglig som stöd för handläggarna och din ambition är att medarbetarna ska utvecklas till att bli trygga och självständiga i arbetet. Det är viktigt att du ser familj och nätverk som en viktig resurs redan från start i familjens förändringsarbete.

Det är mycket önskvärt att du har utbildning och erfarenhet av att jobba praktiskt enligt Signs of Safety i ärenden gällande barn och unga eftersom detta är ett viktigt utvecklingsområde inom samtliga delar av förvaltningens barn- och ungdomsarbete.

Du har naturligtvis goda kunskaper om aktuell lagstiftning och är samtidigt nyfiken på att lära dig mer. Arbetet som gruppledare kräver att du är självgående, engagerad, har god samarbets- och initiativförmåga. Vi förutsätter att du är nyfiken och engagerad och bidrar till ett bra arbetsklimat i din egen arbetsgrupp såväl som på enheten i stort genom att vara en i teamet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

Välkommen med din ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 4 juni.

Har du några frågor? Kontakta oss via mejl:

Jessica Sand, tillträdande enhetschef, jessica.sand@tyreso.se

Johanna Kankaanpää, enhetschef, johanna.kankaanpää@tyreso.se

 

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-01
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Tyresö
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/182
Kontakt
  • Johanna Kankaanpää, +46857829320
  • Jessica Sand, +46857829662
Facklig företrädare
  • Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationer, www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer
Publicerat 2023-05-26
Sista ansökningsdag 2023-06-06

Tillbaka till lediga jobb