Tyresö kommun

 

Är du vår nya utredare? Vi söker dig som vill göra skillnad i vår kommun!

Vad vi gör och vill

Vi är i en spännande fas av utveckling och söker dig som har förmåga till flexibilitet och anpassning i en dynamisk miljö. Här värderar vi personliga egenskaper högt och ser varje medarbetare som en viktig del av vårt team. Vår enhet består av en mångsidig grupp med jurister, utredare, kvalitetscontrollers och en medicinskt ansvarig sjuksköterska. Tillsammans stödjer vi hela organisationen med objektiva leveranser som bidrar till utveckling och kvalitetsförbättringar. Som en del av de centrala funktionerna i kommunen arbetar vi nära våra förvaltningar och kontor för att utveckla partnerskap med målet att göra varandra bättre och bidra till nöjda Tyresöbor.

Hos oss är ständiga förbättringar och digital utveckling i fokus. Vi söker nu en engagerad medarbetare som vill utvecklas tillsammans med oss och vara en del av vår resa mot att skapa en ännu starkare, flexibel och innovativ arbetsplats. Att jobba som utredare hos oss innebär att du får möjligheten att lyfta blicken, se helheten och bidra till såväl din egen som organisationens utveckling.

Om tjänsten

Som utredare kommer du att ha ett nära samarbete med chefer inom olika förvaltningar, spela en viktig roll i att driva uppdrag och leverera välunderbyggda beslutsunderlag som stödjer beslutsfattare. Du bidrar med nytänkande, utveckling och arbetar med att tillvarata information som inhämtas från omvärlden där innovation, forskning och lärande är en viktig del.

Arbetsuppgifter:
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av utredningsarbete med särskild fokus på arbetsmarknads- och socialförvaltningens och äldre- och omsorgsförvaltningens områden.
I rollen ingår att:
• Skriva tydliga och lättförståeliga underlag
• Redovisa uppdrag i nämnder och beredningar
• Skriva yttranden, besvara på remisser och motioner
• Bevaka och ansöka om statsbidrag
• Ta fram och revidera styrdokument

Vem är du?

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom en juridisk inriktning eller likvärdig utbildning inom samhällsvetenskap och socialt arbete. Du har dokumenterad erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete inom en politiskt styrd organisation och är van vid att skriva och redovisa beslutsunderlag till politiska nämnder. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha jobbat med socialtjänstlagen.

Du är analytisk, har ett helhetsperspektiv och ett ödmjukt förhållningssätt. Du är bra på att strukturera, kommunicera, samarbeta och har en hög servicekänsla. För att lyckas i rollen behöver du sätta organisationens intressen framför egna och ha en förmåga att skapa förtroende. Du har erfarenhet av att hantera flera uppgifter samtidigt och är ansvarstagande. Som person är du positiv, prestigelös, flexibel och har förmåga att utföra både enklare och mer kvalificerade arbetsuppgifter med samma engagemang.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 11 augusti 2024. Har du några frågor? Kontakta oss via mejl eller telefon vecka 25-26 och 31-32:

Tf Enhetschef, Yunus Tuncer, yunus.tuncer@tyreso.se, 08-578 296 41.

Vi planerar att påbörja intervjuerna vecka 34-35.


Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.tyreso.se/jobba-hos-oss.html.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Så snart som möjligt, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Tyresö
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/162
Publicerat 2024-06-14
Sista ansökningsdag 2024-08-11
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb