Tyresö kommun

Vad vi gör och vill

Som behandlare är du anställd av Arbetsmarknad- och socialförvaltningen och har din tillhörighet på Resursenheten förebyggande. Resursenheten är en enhet som erbjuder förebyggande och behandlande insatser till barn, ungdomar och deras familjer. Inom enheten jobbar vi bland annat med familjebehandling, stöd till unga brottsutsatta, verkställighet av ungdomstjänst, MiniMaria, föräldrautbildningar, ungdomsmottagningen, SSPF samordnare, samt på vår öppna förskola.

Sedan årsskiftet 2022/2023 är vi uppdelade i två enheter Resursenheten förebyggande och Resursenheten insats. Våra lokaler ligger centralt i Tyresö och är lätta att nå med allmänna kommunikationer. En av våra behandlare går vidare till en annan tjänst inom enheten och därför söker vi en ersättare.

Om tjänsten

Du kommer att arbeta med behandling, rådgivning och information till ungdomar och deras anhöriga. Du kommer att arbeta med anhörigstöd för unga och vårdnadshavare. Du kommer att ingå i ett team som består av en sjuksköterska och ytterligare en behandlare. Du kommer även i viss mån att arbeta utåtriktat i samarbete med andra befintliga resurser.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde den 1 december 2023 eller enligt överenskommelse. Vi söker dig som har ett brinnande intresse att arbeta med tonåringar, deras familjer och nätverk. Du kommer bland annat att arbeta med stöd och behandling för ungdomar som har problem eller riskbruk av alkohol och droger samt med unga som både utsatts för – och begått – brott.

Vem är du?

Du är erfaren socionom eller har likvärdig beteendevetenskaplig utbildning.

Du har terapeutisk vidareutbildning och är utbildad inom Signs of safety. Du har erfarenhet av att arbeta behandlande med ungdomar, deras familjer och nätverk. Du har goda kunskaper om riskbruk eller missbruk av alkohol och andra droger och är väl insatt i ungdomskulturen.

För att lyckas i rollen som behandlare är det viktigt att du har lätt för att anpassa dig och ställa om utifrån föränderliga omständigheter. Som person är du trygg och stabil samt har ett professionellt förhållningssätt. Du är van vid att hålla i möten. Du har lätt för att samarbeta med personer i din omgivning för att tillsammans nå bästa möjliga resultat, samtidigt som du har förmåga att driva arbetet framåt på ett självgående sätt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 1 oktober 2023. Har du några frågor? Kontakta oss via mejl eller telefon:

Enhetschef, Elin Engström, Elin.Engstrom@tyreso.se, 08-578 297 34.

Koordinator, Malin Eckerbrandh, Malin.Eckerbrandh@tyreso.se, 08-578 296 02.

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.tyreso.se/jobba-hos-oss.html.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 20231201
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Tyresö
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/319
Kontakt
  • Elin Engström, +46857829734
Publicerat 2023-09-13
Sista ansökningsdag 2023-10-01

Tillbaka till lediga jobb