Tyresö kommun

Vad vi gör och vad vi vill

Tyresö är en expansiv kommun med visioner om att dagens 48 000 invånare ska bli 60 000 invånare år 2035. Bostäder med hög kvalitet och en fungerande infrastruktur är grunden för jobb, liv och umgänge. För att detta ska bli verklighet krävs att bostadsbyggandet går hand i hand med en utbyggd transportinfrastruktur som vägar, cykelbanor och kollektivtrafik. Vi vill göra skillnad och ligga steget före, fortsätta att utvecklas och vara i framkant för ett hållbart samhälle.

Som medarbetare på samhällsbyggnadskontoret får du en stimulerande arbetsplats där vi alla strävar framåt med våra Tyresöbor i fokus - kom och forma framtidens Tyresö tillsammans med oss!

Om tjänsten

Som trafikingenjör arbetar du brett inom trafikområdet och i tätt samarbete med övriga trafikingenjörskollegor på samma enhet. I dina arbetsuppgifter ingår handläggning och utredning av trafikjuridiska frågor enligt trafikförordningen, liksom att fatta och verkställa beslut kopplade till dessa. Du handlägger ansökningar som kommer in till kommunen gällande trafikanordningsplaner, schakttillstånd och transportdispenser. Du handlägger även medborgarfrågor, besvarar synpunkter och remisser. Detta sker både via telefon, e-post samt genom vårt ärendehanteringssystem Artvise.

I din tjänst hanterar du olika dispenser från gällande trafikföreskrifter samt beslutar även om permanenta och tillfälliga lokala trafikföreskrifter. Du har även hand om kommunens markupplåtelser. I rollen ingår också att ansvara för kommunens parkerings- och parkeringsövervakningsfrågor på allmän platsmark och handlägga ärenden vid flytt av fordon. Du ansvara också för fakturering kopplat till fordonsflytt, markupplåtelser, schakttillstånd och trafikanordningsplaner. Systemet ISY Case är ett primärt verktyg i din roll.

Tjänsten är placerad på vatten, miljö och trafikenheten på strategi- och projektavdelningen på samhällsbyggnadskontoret. Du har i din roll ett nära samarbete med engagerade kollegor på de andra enheterna och du deltar även i så kallade ämnesgrupper för samverkan och förankring över avdelningarnas gränser.

Hos oss arbetar du självklart med frihet under ansvar där du som medarbetare kan planera och påverka för att få en god balans i din vardag.

Vem är du?

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av arbete inom trafikområdet såsom exempelvis med trafikanordningsplaner och markupplåtelser. Du har eftergymnasial utbildning inom samhällsplaneringsområdet eller motsvarande arbetslivserfarenhet som bedöms som likvärdig.
Du hanterar svenska obehindrat i tal och skrift. Då arbetet innebär platsbesök runt om i kommunen behöver du ha B-körkort.

Erfarenhet och kunskap kring trafiksäkerhetsarbete och trafiklagstiftning är meriterande. Likaså om du har arbetat med handläggande av ärenden och haft en utredande tjänst.

För att lyckas i rollen har du ett strukturerat arbetssätt, är självständig, ansvarstagande och kan väl planera och prioritera ditt arbete. Du är van att hantera fler frågor/ärenden samtidigt och är en god kommunikatör. Du har ett gott omdöme och kan se olika perspektiv, göra avvägningar och se den bästa helhetslösningen. Du har god förmåga att fatta och kommunicera beslut. Du arbetar väl med andra människor och relaterar till dem på ett tydligt och lyhört sätt där du anpassar din kommunikation utefter mottagaren.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 6 oktober 2023. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. 

Har du några frågor? Kontakta oss via mejl:

Enhetschef Vatten, miljö och trafik, Maria Björnsdotter, mejl: maria.bjornsdotter@tyreso.se

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här: www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Tyresö
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/307
Kontakt
  • Maria Björnsdotter, +46857829805
Facklig företrädare
  • Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationer, www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer
Publicerat 2023-09-06
Sista ansökningsdag 2023-10-06

Tillbaka till lediga jobb