Tyresö kommun

Vad vi gör och vill

Mångfaldsenheten har idag ett 40 -tal anställda och erbjuder modersmålsundervisning och studiehandledning i över 30 olika språk inom hela kommunen. Vi har en kultur där alla på enheten samarbetar och tar gemensamt ansvar för att säkerställa kvaliteten i vårt arbete. Organisationen präglas av kollegialt lärande, där erfarenheter och kunskaper sprids och utvecklas kontinuerligt. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens modersmålsundervisning i och studiehandledning på turkiska.

Om tjänsten

Du kommer att undervisa i modersmål från F-klass till gymnasium och studiehandleda de flerspråkiga elever som är behov av språkligt stöd. Arbetet kommer att fördelas på olika skolor i kommunen, i nära samarbete med klasslärare och mentorer. Du arbetar självständigt med att planera och genomföra undervisningen på olika nivåer, ofta i heterogena grupper där Läroplanen, Lgr 22 med den nationella kursplanen i ämnet modersmål är vägledande.

Tjänsten är tillsvidare anställning vid behörighet till tjänsten. Deltid, ca 20 %. Tillträde 12 augusti 2024. Månadslön.

Vem är du?

Vi söker dig som är behörig modersmålslärare eller har motsvarande dokumenterad pedagogisk högskoleutbildning och kan undervisa i turkiska . Du har dokumenterade kunskaper i svenska språket (minst SVA 3) och kan obehindrat kommunicera i tal och skrift eftersom tjänsten bland annat innebär dagliga kontakter med svensktalande kollegor, pedagogisk dokumentation och administrationsarbete på svenska.

Erfarenhet av arbete som modersmålslärare eller studiehandledare är meriterande.

Kunskaper om det svenska samhället är nödvändigt samt kunskaper i våra styrdokument. Vi använder digitala verktyg i vårt arbete och ser gärna att du är nyfiken och van IT-användare. Körkort och tillgång till egen bil är en fördel (inte ett krav)- då du har hela kommunen som arbetsfält.

Förutom dina kunskaper och erfarenheter lägger vi stor vikt till personlig lämplighet. För att lyckas i rollen som modersmålslärare behöver du värdesätta ett nära samarbete med kollegor och känna dig trygg i att arbeta självständigt. Du ska våga tänka nya banor och se möjligheter i det pedagogiska arbetet samt skapa en miljö där eleverna ges möjlighet att lyckas och nå sina kunskapsmål. Modersmålslärares uppdrag kräver att du är strukturerad, engagerad och flexibel. Du kommer att vara en del i ett Mångkulturellt sammanhang med en palett av olika kulturer.

Välkommen med din ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 9 juni 2024.  Har du några frågor? Kontakta oss via mejl eller telefon:

Enhetschef, Svajune Cernikiene, svajune.cernikiene@tyreso.se

Tel 08-578 290 90

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer:

Läs mer om hur det är att jobba hos oss:
https://www.tyreso.se/jobba-hos-oss.html.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 12 augusti 2024
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Tyresö
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/140
Kontakt
  • Svajune Cernikiene, +46857829090
Facklig företrädare
  • Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationer, www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer
Publicerat 2024-05-21
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb