Tyresö kommun

Vad vi gör och vill

Tyresö är en expansiv kommun med visioner om att dagens 48 000 invånare ska bli 60 000 invånare år 2035.

Vi har högt ställda mål för en hållbar samhällsutveckling. Bostäder med hög kvalitet och en fungerande infrastruktur är grunden för jobb, liv och umgänge. För att detta ska bli verklighet krävs att bostadsbyggandet går hand i hand med en utbyggd transportinfrastruktur som vägar, cykelbanor och kollektivtrafik. På samma sätt behöver utbyggnad av exempelvis skolor, förskolor och idrottshallar följa i takt med ett växande Tyresö.

Samhällsbyggnadskontoret har en processutvecklad organisation med hela samhällsbyggnadsprocessen från strategi till drift under ett tak - kom och forma framtidens Tyresö tillsammans med oss!

Om tjänsten

I rollen som översiktsplanerare är du med och skapar framtidens Tyresö - En plats för alla. Uppdragens omfattning och komplexitet varierar och du kommer arbeta med samhällsplanering på en strategisk nivå. Det kan vara bevakande av strategiska dokument, framtagande av markutvecklingsplaner men även medverkande i viktiga forum och dialoger både lokalt och regionalt. Just nu pågår bland annat framtagande av ny Region och Utvecklingsplan där deltagande är aktuellt för att bevaka kommunens intressen tillsammans med kollegor med områdesspecifik kunskap.

Som översiktsplanerare arbetar du både självständigt och i nära samarbete med dina kollegor på enheten, avdelningen och kontoret. Du kommer även ha nära samarbete med strategiska kompetenser som är förvaltningsöverskridande inom kommunen och i regionala samarbeten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

- Bevaka samhällsplaneringen på en strategisk nivå
- Delta i framtagande av Region och Utvecklingsplan
- Bevaka Översiktsplanens giltighet och framtida utveckling
- Besvara remisser som bevakar Tyresö kommuns intressen i det regionala sammanhanget
- Omvärldsbevaka inom strategisk samhällsplanering
- Framtagande/Aktualisering av planer och strategier inom samhällsutveckling
- Medborgardialoger inom framtida utveckling
- Stöd i arbete med planbesked och andra samhällsbyggnadsprojekt

Tjänsten är placerad på samhällsbyggnadskontorets analys och tillväxtenhet. Vi är idag 7 stycken medarbetare som arbetar med tidiga skeden inom Samhällsplanering. Vi arbetar med strategier, förstudier, utredningar och planer som lägger grunden för en bättre framtid i Tyresö.
I vår grupp delar vi med oss av vår kunskap och våra omvärldsspaningar för att utvecklas tillsammans.

Samhällsbyggnadskontorets organisation bygger på samhällsbyggnadsprocessen där kontorets avdelningar har fokus på strategi, projekt samt drift av vår byggda miljö och vår natur. För oss är det viktigt med ett nära samarbete inom Samhällsbyggnadskontoret samt med andra förvaltningar och externa parter.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Vem är du?

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom samhällsplanering, fysisk planering eller motsvarande utbildning. Du har också grundläggande kunskaper inom relevant lagstiftning såsom Plan- och bygglagen (PBL). Du ska ha minst 2 års arbetslivserfarenhet inom Samhällsbyggnadssektorn. Det är premierande om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation.

För att lyckas i rollen har du mycket god samarbetsförmåga, hög social kompetens och ett utvecklat strategiskt tänk. Du är självgående, ansvarstagande och kvalitetsmedveten. Du trivs med ett varierande arbete och har lätt för att planera, strukturera och prioritera ditt arbete.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift. Du är bekväm i olika format av dialog med medborgare, medarbetare och politiker.

Som person är du självständig och är van att skapa goda relationer. Du har ett utvecklat strategiskt tänk och är kvalitetsmedveten. Du tar initiativ till utveckling inom kommunen och kan väga olikas intressen mot varandra och göra kvalitativa ställningstaganden.

Välkommen med din ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 25 september 2023. Har du några frågor? Kontakta oss via mejl eller telefon:

Analys och tillväxtchef, Anna Grönblad, anna.gronblad@tyreso.se och 08-578 298 74.

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.tyreso.se/jobba-hos-oss.html.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-10-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Tyresö
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/299
Kontakt
  • Anna Grönblad, +46857829874
Publicerat 2023-09-13
Sista ansökningsdag 2023-09-24

Tillbaka till lediga jobb