Tyresö kommun

Vad vi gör och vill

Familjevårdsenheten med familjerätt tillhör Arbetsmarknads- och Socialförvaltningen i Tyresö kommun. Enheten består av 14 socialsekreterare, två gruppledare, enhetschef och en administratör. Vårt gemensamma uppdrag är att ge barn och unga i Tyresö en trygg uppväxt och goda livsvillkor. I Tyresö kommun strävar vi efter att omsätta de fina orden i praktiken när vi beskriver att vi är en kreativ och nyfiken arbetsplats med intresse för nya lösningar. Vi vill att du ska känna att din kunskap och erfarenhet faktiskt gör skillnad, att du ser hur arbetet utvecklas när vi slår våra kloka huvuden ihop. Välkommen till en arbetsplats som vill bli ännu bättre!

Familjevårdsenheten med familjerätt

Här hittar du en arbetsplats som består av ett gäng som tillåter olikheter, som trivs att jobba tillsammans och som månar om varandra oavsett om du arbetar på familjevård eller familjerätt. Det finns en hög grad av kunskap och erfarenhet som vi tillsammans använder i vår strävan efter att varje enskilt barn ska få bästa möjliga omsorg. Samtidigt som vi är professionella är vi också prestigelösa och vågar ta stöd av varandra när det är tufft. På enheten hjälps vi åt över enhetsgränserna och det finns en genuin omtanke om varandra. Vi som arbetar här värnar även om samverkan med övriga enheter i kommunen för att uppnå bästa resultat.

Familjevården

På familjevården jobbar 3 familjehemssekreterare, 4 barnsekreterare, 2 jourhemssekreterare och 1 kontaktsekreterare. Enheten ansvarar för uppföljning av placerade barn och ungdomar, 0-21 år, samt rekrytering av och vägledning till familjehem, jourhem, kontaktpersoner och kontaktfamiljer. Enheten har under flera år arbetat fram rutiner som ett stöd i en rättssäker handläggning. Det finns också ett tydligt teamarbete mellan barnsekreterare och familjehemssekreterare för att barnet/ungdomen ska få det bästa möjliga stödet.

Målen för familjevården det innevarande året är framförallt att öka barns delaktighet, samt att implementera förhållningssättet inom Signs of Safety. För att möjliggöra detta arbete finns en implementeringsledare och två internutbildare samt Signs of Safety-ambassadörer i varje arbetsgrupp.

Nu ska en av våra gruppledare efter många år på enheten gå vidare i karriären och vi söker en ny engagerade gruppledare för familjevården.

Om tjänsten

Som gruppledare har du ett ansvar för att leda och fördela det dagliga arbetet i gruppen. Du har till uppgift att ge nära ärendehandledning och stöd till handläggarna, både i grupp och individuellt. Som gruppledare har du det övergripande ansvaret för att våra individärenden handläggs rättssäkert och du fattar egna beslut enligt delegation. Gruppledare har ett gemensamt ansvar med enhetschef att engagera och motivera medarbetarna till förnyelse och utveckling och verka för att verksamhetens mål uppfylls. Som gruppledare har du regelbundna träffar med enhetschefen och den andra gruppledaren som tillsammans bildar en ledningsgrupp för hela enheten. De båda gruppledarna har ett nära samarbete och täcker även upp för varandra vid behov. Som gruppledare deltar du även i enhetens utveckling och samverkar med de andra gruppledarna inom förvaltningen.

Vi erbjuder ett spännande, meningsfullt och varierande arbete i en mindre kommun med korta beslutsvägar. Hos oss får du ett nära chefsstöd, extern handledning och goda möjligheter till kompetensutveckling. Du får kompetenta kollegor med ett stort engagemang och båda arbetsgrupperna är stabila och består av medarbetare som har jobbat flera år i kommunen. Vi erbjuder dig friskvårdsbidrag och möjlighet till semesterväxling.

Vem är du?

Vi söker dig som har en fullständig socionomexamen och flerårig dokumenterad erfarenhet av att arbeta inom familjevården och/eller utredning barn och unga. Du får gärna ha tidigare erfarenhet av arbetsledning. Du har en god analytisk och pedagogisk förmåga att förmedla kunskap och att uttrycka dig i tal och skrift. Du förmår att stötta handläggarna i den stress som kan uppstå när man jobbar med svåra ärenden. Du har en förmåga att vara strukturerad och tydlig och du känner dig trygg med att göra bedömningar och ta beslut både på kort och på lång sikt. Det är viktigt att du ser familj och nätverk som en viktig resurs i familjens förändringsarbete. Det är en fördel för tjänsten om du har erfarenhet och kunskap om att jobba praktiskt enligt Signs of Safety i ärenden gällande barn och unga.

Du har goda kunskaper om aktuell lagstiftning men är samtidigt nyfiken på att lära dig mer och du har erfarenhet av att möta människor som är i svåra livssituationer. Arbetet som gruppledare kräver också att du behöver vara självgående, engagerad samt ha god samarbets- och initiativförmåga. Vi förutsätter att du är nyfiken och engagerad och bidrar till ett bra arbetsklimat. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 28 maj 2023. Har du några frågor? Kontakta oss via telefon eller mejl.

Johanna Kankaanpää, enhetschef, johanna.kankaanpaa@tyreso.se, 08-5782 93 20

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-21
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Tyresö
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/164
Kontakt
  • Johanna Kankaanpää, +46857829320
Facklig företrädare
  • Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationer, www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer
Publicerat 2023-05-12
Sista ansökningsdag 2023-05-28

Tillbaka till lediga jobb