Tyresö kommun

Vad vi gör och vill

Ekonomistyrning tillhör kommunens ekonomistab på kommunstyrelseförvaltningen. Här hanterar vi kommunens redovisning och uppföljning, ekonomiadministration såsom reskontror, löpande redovisning, samt systemförvaltning av kundreskontrasystemet Future, ekonomisystemet Visma RoR och e-handelssystemet Proceedo.

Vi är en styrningsfunktion som också ger service och stöd till övriga förvaltningar och kontor. Vi jobbar med att utveckla våra rutiner, digitalisera och robotisera.

För oss är det viktigt att fler personer kan backa upp varandra för att vi alltid ska ha bemanning på alla funktioner så man kan få bidra inom flera områden inom ekonomistyrning.

Om tjänsten

Som e-handelssamordnare kommer du främst arbeta med administration i e-handelssystemet Proceedo samt samordnad varudistribution. 

I e-handelssystemet lägger man upp nya avtal och administrerar befintliga avtal. Du behöver finnas som stöd för beställare och chefer med rådgivning, utbildning och styrning mot avtalstrohet. Säkerställa att e-handelskrav tas med i framtida upphandlingar, delta i uppstartsmöten med nya leverantörer tillsammans med ansvariga upphandlare. Du behöver även bidra med statistik inför spendanalyser och uppföljning av mål mot effektiva inköp. 

Samordnad varudistribution innebär mycket logistikfrågor, där vi är en av åtta kommuner som har upphandlat tjänsten gemensamt. Här behöver du hantera administrationen i både e-handelssystemet och system för samordnad varudistribution om det blir nya enheter, eller om enheter flyttar geografiskt, även användarhantering ingår. Det finns olika system som alla kommuner använder för den samordnade varudistributionen som man behöver lära sig.

Kring samordnad varudistribution finns ett bra stöd från den centrala förvaltningen som finns hos upphandling Södertörn, och man ingår i ett nätverk med övriga kommuner.

Vem är du?

Vi söker dig som har ekonomisk gymnasieutbildning, alternativt erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt, t ex arbetat flera år med ekonomiadministration.

Du ska ha erfarenhet från att ha jobbat med e-handel, systemadministration och felsökning/supportfrågor. Där felsökning/supportfrågor ofta handlar om upphandlingsprocesser och kunna lagstiftningen kring lagen om offentlig upphandling (LOU). Det är därför bra om du har tidigare erfarenhet från att ha arbetat med upphandlingsfrågor.

För oss är den personliga profilen viktig, då du kommer jobba med att kommunicera både internt och externt, även med utbildningar av användare och stöd till leverantörer. Du behöver kunna prioritera, vara flexibel, och ha många bollar i luften samtidigt. Det är viktigt att ha förmåga att  samarbeta och skapa goda relationer.

Det är meriterande om du har arbetat i Proceedo. Det är även meriterande om du tidigare arbetat med logistikfrågor.

Välkommen med din ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 31 maj 2023. Har du några frågor? Kontakta oss via mejl eller telefon:

Enhetschef ekonomistyrning, Hillevi Hedberg, hillevi.hedberg@tyreso.se och 08-578 291 44.

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här: www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss:
https://www.tyreso.se/jobba-hos-oss.html.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-07
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Tyresö
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/115
Kontakt
  • Hillevi Hedberg, +46857829144
Facklig företrädare
  • Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationer, www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer
Publicerat 2023-05-16
Sista ansökningsdag 2023-05-31

Tillbaka till lediga jobb