Tyresö kommun, Omsorger om personer med funktionsnedsättning

Vad vi gör och vill

Arbetsplatsen är ett korttidsboende inom LSS för barn, tonåringar och unga vuxna.

Vi arbetar utifrån beslut om korttidstillsyn enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS. Utifrån utarbetade planer och analyser ger vi allt för att barnen ska få en så rolig och trygg vistelse som möjligt, utan att göra avkall på ett professionellt förhållningssätt. Vi ger stöd, service och omvårdnad till barn, tonåringar och unga vuxna med fysisk och kognitiv funktionsnedsättning, och en del av dem har problemskapande beteenden. Vi söker dig som vill vara en del i vårt arbetslag och tillsammans med stödassistenter, samordnare, stödpedagog och enhetschef skapa ett fantastiskt, roligt och tryggt korttidsboende. 

Om tjänsten

Grunden är 70%, men med möjlighet att arbeta upp till 100% finns.

Vi arbetar på ett rullande schema med varannan helg, vardagskvällar och morgontider, och har även sovande jour vissa nätter.

I arbetsuppgifterna ingår stöd med praktiska sysslor, aktiviteter och hygien under korttidsvistelsen. Att ge stöd vid helgens fritidsaktiviteter, samt att hålla i kontakter med föräldrar och skola ingår. Vi arbetar med specificerade metoder som är individanpassade och du bör kunna hantera flera olika metoder parallellt. Ett stort brukarfokus är nödvändigt för att utvecklingen och vistelsen kring barnen och ungdomarna ska kunna fortlöpa kontinuerligt. 

Vi arbetar för hög kvalitet och att LSS värdegrund efterlevs. Vi fungerar som pedagogiska förebilder för våra kollegor. Vi arbetar med bland annat att införa och utveckla arbetssätt, förhållningssätt och metoder utifrån evidens och barnens förutsättningar. Eftersom det är ett korttidsboende för barn, tonåringar och unga vuxna så är det mycket viktigt att ha barnkonventionen med i arbetet. Du ska ha ett helhetsperspektiv för verksamheten. Det förväntas också att du håller dig uppdaterad kring utveckling och evidens inom funktionsnedsättningsområdet, samt aktivt delar med dig av den kunskap du har. I arbetet ingår även social dokumentation utifrån genomförandeplaner med rutiner och riktlinjer. Även kommunikationskartläggningar, riskanalyser och andra dokument görs, och även dessa ska hålla hög kvalitet. 

Vem är du?

Du har pedagogisk utbildning, så som barnskötarutbildning, fritidsutbildning, vård/omvårdnadsutbildning eller likvärdig enligt Socialstyrelsen (SOSFS 2014:2). Det är meriterande om du har läst specialpedagogik 2. Du ska ha minst två års erfarenhet inom personkretsen för LSS. Vidare behöver du ha körkort för bil då vi har en verksamhetsbil vi använder vid vissa aktiviteter.

Vi har krav på

  • God datavana och förmåga att arbeta i Microsoft Office-programmen.
  • Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.
  • B körkort 

Som person är du initiativtagande, självgående, flexibel och stabil då det behövs i ett nära arbete med målgruppen. Du har god samarbetsförmåga och är lojal i arbetet med dina kollegor samt organisation. Du är en god ledare och kollega med ett gott omdöme där hög kvalitet och kreativitet är tydligt.

Du bör ha specialistkunskap inom NPF, funktionsnedsättning, AKK, LAB och andra bra verktyg och akademiska kunskaper för området. Om du har detta så kommer din pedagogiska insikt och helhetsperspektiv skapa förutsättningarna vi behöver för barnen och ungdomarna hos oss.

Välkommen med din ansökan

Låter det här som en tjänst för dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan senast 27 maj 2024. Har du några frågor? Kontakta oss via mejl:

Enhetschef, bostadsenhet 5: Sandra Krögerström Collin, sandra.krogerströmcollin@tyreso.se

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här: www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2 september, eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 70%
Ort Tyresö
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/130
Kontakt
  • Sandra Krögerström Collin
Facklig företrädare
  • Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationer, www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer
Publicerat 2024-05-10
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb