Tyresö kommun

Vad vi gör och vill

Nyboda skola är en grundskola i Tyresö kommun endast 15 minuter från Gullmarsplan. Skolan genomgick en om- och tillbyggnad 2012 vilket gör att lokalerna är ljusa och väl anpassande för skolverksamhet.

Skolan har ett enparallelligt mellanstadium och fyrparallelligt högstadium. På skolan finns vanliga klasser, Tyresö musikklasser åk 4-9 och en idrottsprofilklass för åk 7-9. Skolan har ca 400 elever och är organiserad i åldershomogena arbetslag. Trygghet är något vi värdesätter högt på skolan därför har mellanstadiet samt varje årskurs i högstadiet en egen hemvist i skolan.

Som pedagog deltar du i kollegialt lärande i språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt och utvecklingen av ett relationellt mentorskap. Skolan ligger långt fram i den digitala utvecklingen. Alla elever har ett digitalt verktyg som stöd i sitt lärande.

Skolan har ett starkt elevhälsoteam som arbetar främjande och förebyggande för att alla elever ska nå så långt som möjligt.

Välkommen till oss - kom som du är, bli den du vill!

Om tjänsten

Uppdraget som speciallärare innebär att stötta elever som är eller riskerar att hamna i problematisk skolfrånvaro samt elever som på andra sätt upplevs utmanande. Du kommer att arbeta tätt med skolans elevhälsoteam, mentorer och kurator. Uppdraget ställer krav på både självständigt och samarbetsförförmåga för att skapa goda förutsättningar för våra elever.

Du deltar i samtal med vårdnadshavare, i återgivningar och stöttar även lärarna i att se hur lärmiljön kan göras mer tillgänglig för eleverna. Tjänsten innebär ett tätt samarbete med erfarna kollegor och elevassistenter.

Tjänsten är ett vikariat till den 19 juni 2024.

Vem är du?

Du är eller utbildar dig till speciallärare och har erfarenhet av arbete både i klass och grupp. Du har erfarenhet av och kan bidra med att skapa engagerande lärmiljöer utifrån ett tydligt strukturerat och lågaffektivt ledarskap. Du har en god didaktisk förmåga, där du omvandlar ämnesundervisning till ett lärande för eleverna. Vi ser helst att du har en ämnesdidaktisk bredd med behörighet i flera ämnen.

Du har dokumenterad kunskap och erfarenhet av att undervisa och arbeta med elever med NPF-diagnoser. Vidare har du erfarenhet av och kunskaper i att arbeta med digitala verktyg. Du har även förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Det är viktigt att du ser goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor som en naturlig del av ditt arbete. Du har en positiv grundsyn och tror på varje individs förmåga att utvecklas och lära. Du har höga förväntningar på eleverna och en förmåga att möta olika elevers behov. Utifrån din kompetens skapar du förutsättningar och varierar din undervisning för att kunna stötta eleverna i deras kunskapsutveckling och i studiestrategier. Du är prestigelös och lösningsfokuserad och förstår nyttan av att samarbeta med elev och vårdnadshavare och av att arbeta i ett team och lära tillsammans med kollegor. Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Välkommen med din ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 20 september 2023. Har du några frågor? Kontakta oss via mejl eller telefon:

Rektor, Magnus Prior, magnus.prior@tyreso.se och 08-578 293 85

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här: www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss:
https://www.tyreso.se/jobba-hos-oss.html.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Tyresö
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/237
Kontakt
  • Magnus Prior, +46857829385
  • Ida Andersson, +46857829442
Publicerat 2023-09-04
Sista ansökningsdag 2023-09-20

Tillbaka till lediga jobb